رنگ پلاستیک ساختمانی
یکی از پرمصرف ترین رنگ های ساختمانی گروه رنگ های پلاستیک (امولسیون) می باشد.ماده اصلی این رنگ لاتکس می باشد و در دو نوع تمام پلاستیک و نیم پلاستیک عرضه می شود.
نوع تمام پلاستیک به ادعای کارخانجات رنگسازی قابل شستشو می باشد ولی تجربه نشان داده که این ادعا صرفا تبلیغاتیست و کلا رنگ های حلال آب قابلیت شستشو 100% را ندارند و کارفرمایانی که مایل به شستشوی منزل خود هستند تنها به رنگ های روغنی می توانند اطمینان کنند.
پرمصرف ترین رنگ در این نوع، نیم پلاستیک می باشد که رنگ نیم پلاستیکی که استاندارد باشد در مقابل آب مقاوم هستند (قابل شستشو نیستند) و هزینه پائین تر و سرعت اجرای بالاترونداشتن بو وشیک بودن و.... باعث شده است که استقبال زیادی از این نوع رنگ بشود.
دیده شده که حتی در ساختمان های گرانقیمت هم به لحاظ شیک بودن رنگ پلاستیک (نیم پلاستیک) مصرف میشود و کارفرما بعد از 2 یا 3 سال با صرف زمان و هزینه کمتر نسبت به رنگ روغنی : دیوارهای ساختمان خود را تغییر رنگ می دهند و روحی تازه به فضای زندگی خود میدهند.
رنگ پلاستیک (طبق عرفی که معمول شده نقاشان وکارفرمایان رنگ نیم پلاستیک را رنگ پلاستیک می نامند و کارفرمائی که قصد سفارش رنگ پلاستیک داشته باشد سفارش رنگ پلاستیک قابل شستشو می دهد) هم مانند رنگ روغنی سازگاری بالائی نسبت به اجرا بوسیله غلطک دارد.
رنگ پلاستیکی که بوسیله قلم اجرا شود دارای رش قلم می شود که سلیقه اکثر کارفرمایان رش قلم را نمی پسندد و رنگ پلاستیکی که بوسیله غلطک یا اسپری گان اجرا شود حالت مخملی زیبا و شکیل دارد که مورد پسند هر نوع سلیقه ای قرار می گیرد.
رنگ پلاستیک برای اجرا بر روی گچ نو: نیاز به بتونه کشی کامل سطح (ماستیک) ندارد ودر صورتی که سطح کار ناصاف ودارای تعمیرات زیاد باشد و یا در صورت درخواست کارفرما (به هر دلیل): باید سطح کار روغن الیف درجه 1 (سطح کاری که گچ است) اجرا شود و سپس 1 یا دو دست بتونه کشی کامل (ماستیک) اجرا شود و هزینه روغن زدن و بتونه کشی جداگانه محاسبه شود.
رنگ پلاستیک فاقد بو می باشد و سرعت خشک شدن بالائی دارد.
کلا در منازل ایرانیان رنگ پلاستیک برای سقف ها استفاده میشود که علاوه بر کاهش هزینه به واسطه عبور راحت گرما و رطوبت هوا از رنگ پلاستیک: این نوع رنگ برای سقف مناسبتر از رنگ روغنی می باشد.
میزان رنگ موردنیاز : برای سطح خوب به ازاء هر 6 متر مربع یک کیلو گرم و برای سطح بد به ازاء هر 3 تا 4 متر مربع یک کیلو گرم است .
نکات قبل از رنگ آمیزی :
١. قبل از کار کردن بهتر است دستهای خود را با وازلین یا روغن چرب کنید و بعد از اتمام کار با آب گرم بشویید .
2. فاصله زمانی بین هر دست رنگ بهتر است بیشتر از 2 ساعت باشد .
3. زمان خشک شدن اولیه 24 ساعت و خشک شدن کامل 7 روز است .
4. اگر رنگ به جایی مالیده شد برای پاک کردنش میتوان از دستمال خیس استفاده کرد ( البته قبل از خشک شدن رنگ)
نکات قبل از اجرا :
زیر کار رنگ بسیار مهم است :
بهتر است قبل از رنگ آمیزی هر سطح ابتدا تمیز شود که اصولا این کار با سنباده زدن صورت میگرد .
اگر زیر کار رنگ پلاستیک نا مرغوب یا گچ مرده باشد احتمال پوسته کردن هست در این صورت باید روی سطح سنباده نرم زده شود و سپس یک دست پرایمر اکرلیک زده شود در این صورت سطح زیر کار برای رنگ زدن آماده میشود .
اگر سطح کار رنگ روغنی باشد باید روی آن سنباده زده شود تا سطحی مناسب به وجود آید.
اگر زیر کار رنگ پلاستیک نا مرغوب یا گچ مرده باشد احتمال پوسته کردن هست در این صورت باید روی سطح سنباده نرم زده شود و سپس یک دست پرایمر اکرلیک زده شود در این صورت سطح زیر کار برای رنگ زدن آماده میشود .
اگر سطح کار رنگ روغنی باشد باید روی آن سنباده زده شود تا سطحی مناسب به وجود آید.
نکته : اگر سطح زیر کار توانایی جذب رنگ را داشته باشد رنگ هیچ وقت پوسته نمی کند .
نکته : بهتر است برای سنباده زدن از سنباده 150 استفاده شود .
دستور عمل اجرا :
. نسبت ترکیب رنگ به آب حدوداً هر 10 کیلو گرم رنگ به حد اقل 6 کیلو آب نیاز دارد .
· این رنگ دارای غلظتی بالاست که برای حل شدن کامل آن با آب حدوداً دو ساعت زمان نیاز است .
· پس از ترکیب رنگ با آب محلول را خوب هم بزنید سپس از صافی ( جوراب زنانه یا پارچه صدفی ) عبور دهید و لرد های باقی مانده را به سطل اصلی بگردانید و این عمل را آنقدر انجام دهید تا رنگ کاملا باز شود سپس رنگ آمیزی را با رنگ صاف شده آغاز کنید.
نکته: این رنگ هیچگونه دور ریزی ندارد و کاملا قابل استفاده است .
برای ساختن مایه رنگ ابتدا کمی از رنگ رقیق شده را در ظرفی بریزید سپس مایه رنگ را به آن اضافه کرده و خوب ترکیب کنید تا کاملا یکنواخت شود سپس مایه رنگ رقیق شده را به رنگ اصلی اضافه کنید .
برای بتونه کاری بهتر است از ترکیب رنگ اکرلیک خالص (رنگین بام) باk 10 استفاده شود.
قلم مو آغشته به رنگ باید به راحتی و روان بر روی سطح حرکت کند که این نشانه غلظت مناسب است.
رنگ در اولین دست باید رقیق باشد تا بخوبی به سطح نفوذ کند .
پس از اتمام کار قلم مو یا غلتک را با آب بشویید ، در غیر این صورت رنگ به آن خشک شده و دیگر تمیز نمیشود .
درصورت استفاده از پیستوله یا دستگاه ایرلس بهتر است غلظت رنگ بالا باشد .